ziekte

10 voedingsmiddelen die u kunt eten als u de ziekte van Crohn heeft

Bij de ziekte van Crohn omvat goede voeding een dieet dat geen junkfood bevat. Het dieet moet zo worden ontworpen dat een persoon de nodige sporenelementen, vitamines en eiwitten krijgt. Voedsel moet 5-6 keer per dag worden gegeten. Verminder uw inname van vetten, koolhydraten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Zorg er ook voor dat u voedingsmiddelen eet die kalium bevatten (zoals bananen, rozijnen) en calcium (zoals kaas, groenten).

  1. Eieren.

Het eten van eieren bij de ziekte van Crohn vult het lichaam met licht verteerbare eiwitten. Dit voedsel is zeer nuttig bij de ziekte van Crohn. Wanneer u een verergering van de ziekte ervaart, is dit een bijzonder geschikt voedsel.

  1. Havermout.

Havermout is een goede keuze, zowel in remissie als in een periode van milde exacerbatie. Vergeet niet dat fruit, groenten en noten onoplosbare vezels bevatten. Al deze producten kunnen diarree veroorzaken of verergeren bij een zieke. Havermout helpt op zijn beurt de darmfunctie te verbeteren en diarree te voorkomen.

  1. Papaja, mango, banaan.

Tijdens de verergering van de ziekte wordt aanbevolen om bananen, papaja en mango te eten. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en zeer licht verteerbaar.

  1. Kikkererwten-linzenpuree.

Kikkererwtenpuree en goed geraspte linzen zijn uitstekende bronnen van magere eiwitten en andere voedingsstoffen.

  1. Kippenvlees.

Kip en kalkoen bevatten veel eiwitten en weinig vet, dus beperk uw inname van wit vlees niet. Ze zijn zacht en licht verteerbaar, waardoor ze een uitstekende bron van eiwitten zijn bij de ziekte van Crohn.

  1. Avocado.

Avocado is een van de belangrijkste voedingsmiddelen bij de ziekte van Crohn. Ze zijn een van de weinige vruchten die licht verteerbare oplosbare vezels bevatten. Avocadopulp bevat ook heilzame vitamines die het lichaam helpen ziektes te bestrijden.

  1. Gebakken rode peper.

Heerlijke en gezonde gebakken paprika’s zonder schil zijn voedzaam en veilig voor de ziekte van Crohn. Voeg het toe aan een salade, sandwich of gebruik het zelfs als bijgerecht bij soep. Eet paprika’s in een hoeveelheid die bij je lichaam past.

  1. Witte rijst.

Witte rijst en andere geraffineerde koolhydraten zijn misschien niet erg voedzaam, maar ze worden gemakkelijk verteerd door de darmen. Ze kunnen het lichaam voorzien van calorieën bij darmziekten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze enkelvoudige koolhydraten geen vervanging zijn voor eiwitten en goed gekookte groenten.

  1. Homogene notenboter.

Noten zijn een goede bron van gezonde vetten, vitamine E en eiwitten, maar de meeste mensen met Crohn hebben moeite om ze te verteren. Je kunt noten eten zonder de symptomen te verergeren door ze te eten in de vorm van notenboter. Kies zeker een homogeen product zonder knapperige deeltjes. Naast pindakaas kun je ook amandel- en cashewboter gebruiken.

  1. Kornoelje.

Het helpt bij het wegwerken van problemen met maag en darmen. Eet een paar uur voor het eten een paar bessen. Dit zal de werking van de maag helpen verbeteren en ongemak tijdens de hoofdmaaltijd verlichten. Bovendien helpt een afkooksel van kornoeljebladeren bij darmziekten het welzijn te verbeteren.

Rijpe bessen zijn het rijkst aan voedingsstoffen, dus je moet rijkelijk gekleurde kornoeljebessen kiezen. Het wordt niet aanbevolen om donkere of zachte bessen te eten – ze zijn overrijp.