5 beste herfstvoedsel voor darmgezondheid en preventie van colitis ulcerosa

In de herfst geeft de natuur ons veel groenten en fruit die rijk zijn aan vitamines en sporenelementen. Daarom moeten we in de herfst gezond voedsel eten dat onze immuniteit vóór de winter zal verhogen.

  1. Pompoen.

Pompoen is een leider onder alle herfstgroenten en -fruit op het gebied van voedingsstoffen. Pompoen heeft meer bètacaroteen dan wortelen en meer ijzer dan bieten. Deze caloriearme voeding is geschikt voor het dieetmenu en versnelt ook de stofwisselingsprocessen in het lichaam.

Pompoen bevat ook B-vitamines, evenals vitamine K, A, C, E, PP en vele andere, die niet erg gebruikelijk zijn, maar noodzakelijk zijn voor ons lichaam. Onder de sporenelementen in de pompoen bevat: calcium en magnesium, koper en ijzer, kobalt. Ze helpen het bloed te herstellen en zijn nuttig voor patiënten met bloedarmoede.

Probeer bij het kopen van een pompoen geen grote of kleine pompoenen te kiezen, maar middelgrote vruchten. Let op de stengel – deze moet droog en donker zijn (dit betekent dat de groente volledig rijp is).

  1. Afb.

Vijgen zijn rijk aan antioxidanten en nuttige aminozuren. Ondanks dat vijgen bijna geen zuur bevatten, bevat het veel vitamine C. Vijgen bevatten vrij veel calorieën en bevatten veel fructose. Maar het bevat stoffen die de fermentatie van suiker versnellen, waardoor al het zoet van vijgen alleen maar ten goede komt aan jou.

Het bevat ook veel vezels, wat een positief effect heeft op het maagdarmkanaal en de tijdige uitscheiding van gifstoffen uit het lichaam normaliseert. Probeer het ’s ochtends te eten, toe te voegen aan ontbijtgranen, muesli, kaas, yoghurt en smoothies.

  1. Aubergine.

Hoe rijper deze paarse groente, hoe nuttiger hij is. Aubergines bevatten niet alleen vitamines (groepen B, A, P, C), maar ook fosfor en magnesium, koper en ijzer, calcium en mangaan, kalium en zink, tannines, pectine. Ze verlagen het cholesterolgehalte, verwijderen overtollig vocht uit het lichaam en een grote hoeveelheid vezels helpt de darmen te reinigen van gifstoffen.

Een geweldige optie is om hele aubergines te bakken, ze vervolgens te hakken en te mengen met verse tomaten en rucola. En je kunt ze vullen met gehakt of groenten.

  1. Tomaten.

Tomaten groeien bijna tot de winter. Ze bevatten essentiële vitamine C en K, minerale zouten, organische zuren.

Tomaten bevatten het krachtige antioxidant lycopeen, dat niet alleen de hersenen en het cardiovasculaire systeem verbetert, maar ook het risico op kanker voorkomt. De meest bruikbare zijn roze tomaten, oranjegeel en kersen. Kies bij het kopen van tomaten alleen volledig rijpe groenten of laat ze rijpen op een droge donkere plaats.

  1. Peren.

Herfstvariëteiten van peren zijn niet alleen erg lekker, maar ook nuttig. Deze sappige lekkernij is een uitstekende bron van kalium, vezels, vitamine C. Peren hebben een prachtig effect op de darmflora en verbeteren de stofwisseling.

Ze kunnen in veel gerechten worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld een pereneend, perentaart, smoothie. Voeg peren toe aan verschillende salades: met groenten en walnoten, met prosciutto en rucola.

Raadpleeg een arts als u gevaarlijke symptomen van het maagdarmkanaal opmerkt, want als het colitis ulcerosa blijkt te zijn, moet behandeling (zoals medicijnen zoals Apo-Prednisone of Dexona) moet zo snel mogelijk worden gestart!