syndroom

5 voedingsmiddelen voor gastro-intestinale gezondheid en preventie van het Zollinger-Ellison-syndroom

Voor de normale werking van het maagdarmkanaal is het nuttig om de basisprincipes van goede voeding te volgen en om het dieet te diversifiëren met voedsel uit de voorgestelde lijst. Dergelijke voedingsmiddelen helpen de werking van het maagdarmkanaal en reguleren de synthese van enzymen die nodig zijn voor het spijsverteringsproces.

  1. Broccoli

De stoffen in deze kool helpen de cellen te beschermen tegen de negatieve effecten van maagsap en enzymen. Regelmatige consumptie van broccoli wordt aanbevolen voor de behandeling en preventie van diabetes type 2. Constante consumptie van broccoli vermindert ontstekingen.

Broccoli bevat veel antioxidanten die een positief effect hebben op het lichaam. Deze groente is rijk aan sulforafaan, een stof die het menselijk immuunsysteem ondersteunt en de kans op tumoren minimaliseert.

  1. Yoghurt

De probiotica in yoghurt verbeteren de werking van het lokale immuunsysteem en normaliseren de aanmaak van zuren en enzymen. Als je yoghurt eet, breken voedseldeeltjes twee keer zo snel af. Dit bevordert een volledige en snelle opname van voedingsstoffen door het lichaam.

  1. Bosbessen.

Consumptie van bosbessen in verse vorm, evenals thee helpt de werking van het maag-darmkanaal te verbeteren. Regelmatige consumptie van bosbessen is een betrouwbare preventie van tumoren en het Zollinger-Ellison-syndroom.

Het belangrijkste voordeel van deze bes zijn antioxidanten. Op cellulair niveau tasten ze kwaadaardige tumoren aan zonder reden voor hun vorming, dwz zijn een goede preventie. Bosbessen zijn ook een van de rijkste plantaardige bronnen van mangaan. Sporenelementen zoals selenium en mangaan, evenals koper en zink, zijn belangrijk voor de gastro-intestinale gezondheid.

  1. Rode druiven.

Rode druiven zijn een heerlijk dessert. Deze middelgrote bessen worden toegevoegd aan salades, gebakken varkensvlees of kalfsvlees.

Het is een krachtige antioxidant die celdegeneratie voorkomt en vrije radicalen vernietigt. Rode druiven zijn een goede preventie van maag-darmkanker. Het vermindert met succes het niveau van nitraten en nitrieten. De schil van rode druiven bevat resveratrol, een stof die het slechte cholesterol afbreekt en de vaatelasticiteit verbetert.

Let bij het kiezen van druiven op de dichtheid en kleur van bessen. Ze moeten vrij zijn van schimmel, donkere vlekken en scheuren. En de steel van een hoogwaardige druiventros moet elastisch zijn. Bewaar de druiven in de koelkast op een plank met een gemiddelde temperatuur. Deze opslagmethode helpt alle gunstige eigenschappen van druiven te behouden.

  1. Pompoen.

Het helpt zoutzuur te neutraliseren, bevat een enorme hoeveelheid mineralen die nodig zijn voor de gezondheid, normaliseert de papil, waardoor pancreassap wordt uitgescheiden. Van pompoen is aangetoond dat het goed is voor de behandeling van diabetes type 2, omdat het helpt de bloedglucose te verlagen.

Dit zijn de basisvoedingsmiddelen die goed zijn voor een goede spijsvertering. In combinatie met PPI’s (Nexium, Pantoprazole Actavis), het is de meest betrouwbare preventie van het Zollinger-Ellison-syndroom.