Alzheimer

Tips om de ziekte van Alzheimer te voorkomen

De oorzaken van de ziekte van Alzheimer zijn nog onbekend; er is geen effectieve behandeling, dus het is belangrijk om preventieve maatregelen te volgen. Er zijn veel manieren om ernstige ziekten te voorkomen:

  • zorg ervoor dat u stopt met roken;
  • het drinken van alcoholische dranken beperken;
  • dagelijks sporten en minstens twee keer per week aan sport doen.

Op oudere leeftijd lezen mensen steeds minder vaak mee aan verschillende activiteiten. Wetenschappers beweren dat het mogelijk is om jezelf te beschermen tegen de ziekte van Alzheimer door mentaal en sociaal actief te zijn. Lees meer fictieboeken, kranten en tijdschriften, wees geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt. Wandel met interessante mensen in de frisse lucht en kijk minder tv. Probeer een positieve kijk op het leven te hebben. Chatten met vrienden kan je helpen om te gaan met een slecht humeur.

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw dieet om vroege tekenen van Alzheimer te voorkomen, neem dan de volgende voedingsmiddelen op in uw menu:

  • bosbes;
  • gedroogd fruit;
  • avocado;
  • tomaten;
  • chia zaden;
  • olijfolie;
  • vis;
  • groene thee;
  • cacao;
  • broccoli;
  • bananen;
  • eigeel.

Deze voedingsmiddelen zijn zeer gunstig voor het versterken en behouden van de gezondheid van de hersenen en helpen vroegtijdige veroudering te voorkomen, dus het is absoluut noodzakelijk om ze aan uw dieet toe te voegen. Ze hebben een positief effect op de conditie van bloedvaten, versterken hun wanden en verlagen het cholesterolgehalte. Gezonde en evenwichtige voeding zal helpen om je hersenen en lichaam voor een lange tijd fit te houden. Probeer je levensstijl te veranderen en je hersenen zullen je dankbaar zijn.

Eet vaker bessen. Bessen zijn samengesteld uit biologisch actieve stoffen en vitamines. Anthocyanosiden zijn speciale verbindingen die hersencellen beschermen tegen schade door vrije radicalen en helpen het geheugen te stimuleren.

Voeg aan uw dieet voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan omega-3-vetzuren. Dergelijke voedingsmiddelen zijn zalm, tonijn, makreel en avocado. Ze helpen het lichaam te beschermen tegen het ontstaan ​​van de ziekte van Alzheimer.

Om de ziekte van Alzheimer te voorkomen, moet u voedsel eten dat foliumzuur bevat. Dankzij foliumzuur neemt het niveau van homocysteïne af, waarvan het verhoogde niveau leidt tot een verzwakking van de binnenwanden van de slagaders. Met een verhoogd niveau van dit aminozuur nemen de cognitieve functies af.

Naast voedsel moet je gezonde dranken consumeren in de vorm van sap. Studies hebben aangetoond dat het dagelijks drinken van druivensap kan helpen om Alzheimer te voorkomen. De druivenschil bevat speciale stoffen die hersencellen beschermen tegen de schadelijke effecten van de oxidatieve stress. Constante stress of schade aan het lichaam leidt tot een oxidatief proces in cellen en de ophoping van bèta-amyloïde – een eiwit, een van de belangrijkste factoren die de ziekte van Alzheimer veroorzaken.

Ook moet het dieet veel zeevruchten bevatten. Ze bevatten zwavel, wat een positief effect heeft op hersencellen en beschermt tegen dementie. Met garnalen moet je voorzichtig zijn, omdat ze een hoog cholesterolgehalte hebben.

Om uzelf tegen de ziekte van Alzheimer te beschermen, moet u schadelijke en gevaarlijke voedingsmiddelen die dierlijke vetten, grote hoeveelheden zout en suiker bevatten, uit uw dieet weren. Dit zijn rood vlees (varken en rund), boter, margarine, vette kazen, meelproducten, desserts en zoetigheden met kleurstoffen, gefrituurd voedsel, fastfood, gerookte producten.