griep

Welk voedsel kun je het beste eten als je griep hebt?

De beste manier om jezelf te beschermen tegen verkoudheid en griep is om voor jezelf en je immuunsysteem te zorgen. Maar wat moet je doen als je al ziek bent? Je moet jezelf de tijd geven om te rusten en te herstellen, ervoor zorgen dat je lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Zelfs als je normaal gesproken je eetlust verliest tijdens ziekte, is het nog steeds belangrijk om veel vocht te drinken en producten te consumeren die het herstel versnellen:

  • Vette vis.

Dit is een van de beste bronnen van eiwitten die je kunt eten als je ziek bent. Vis heeft een zachte textuur, waardoor het gemakkelijk te koken en te eten is. De hoogwaardige eiwitten die het bevat, zijn nodig om ons lichaam sneller te laten herstellen. Bovendien zijn zalm en andere zeevruchten rijk aan omega-3-vetzuren. Het is trouwens ook belangrijk om het omega-3-niveau op peil te houden met supplementen. Kies gerenommeerde merken met hoogwaardige grondstoffen. Let op Gold Omega 3, het heeft een goede samenstelling en bevat geen schadelijke stoffen.

  • Honing en gember.

Deze producten kunnen apart worden geconsumeerd of aan thee worden toegevoegd om een ​​combinatie voor immuniteit te creëren. Honing heeft bewezen antibacteriële eigenschappen, terwijl gember een echt superfood is dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Onderzoek toont ook aan dat gember misselijkheidsklachten effectief kan verlichten.

  • Fruit en bessen.

Dit zijn waardevolle bronnen van vezels, talrijke vitaminen en mineralen, dus een dieet tijdens een verkoudheid moet rijk zijn aan fruit en bessen. Ze kunnen bijvoorbeeld gewone desserts vervangen. Veel fruit is rijk aan vitamine C, de belangrijkste vitamine voor een sterk immuunsysteem. Sommige bessen bevatten krachtige antioxidanten, waardoor ze felrode en blauwe tinten krijgen, anthocyanen. Besteed daarom speciale aandacht aan aardbeien, frambozen, bramen en pruimen.

  • Groenten.

Eet meer groene bladgroenten. Ze zijn uitstekende bronnen van ijzer en vezels. Het wordt aanbevolen om bij elke maaltijd een portie groenten en bladgroenten te eten. Dit is een gezonde gewoonte, niet alleen tijdens ziekte, maar ook voor de algehele gezondheid.

Yoghurt. Tijdens griep en luchtweginfecties zijn vaak antibiotica en andere medicijnen nodig, die de werking van het maag-darmkanaal negatief kunnen beïnvloeden en zowel slechte als goede micro-organismen in de darmen kunnen vernietigen. Daarom is het erg belangrijk om de gezonde microflora te ondersteunen en deze te verrijken met producten die rijk zijn aan probiotica. Zorg ervoor dat u regelmatig natuurlijke yoghurt zonder zoetstoffen en toevoegingen consumeert.

  • Bananen.

Bananen zijn heerlijk om te eten als u ziek bent. Ze hebben een zachte en aangename textuur en bevatten koolhydraten die snel worden opgenomen. Bananen bevatten ook kalium, wat helpt bij het aanvullen van elektrolyten die nodig zijn voor ons lichaam. En oplosbare vezels, die in een gel veranderen wanneer ze in contact komen met vloeistof, kunnen helpen bij diarree.

Ongeacht de juiste voeding is het ook nodig om medicijnen te nemen (Amantrel, Antiflu) die de griep sneller zal helpen overwinnen.