belangrijkste

Voedsel en hersenen

De hersenen zijn het belangrijkste orgaan van de mens. Het gebruikt veel energie om effectief te functioneren, dus voeding heeft direct invloed op de efficiëntie ervan.

Slechte eetgewoonten

  1. Gebrek aan water

Water is een belangrijk element van lichaamscellen en biochemische processen. Het menselijk brein bestaat voor 80% uit water, dus het is noodzakelijk om deze balans te behouden en gedurende de dag voldoende water te drinken (tot 2-2,5 liter per dag).

  1. Te veel eten en fastfood

Het is zowel schadelijk voor het lichaam als geheel als voor de hersenen. Door de consumptie van dergelijk voedsel hoopt zich vetweefsel op, en hersenreceptoren veranderen en veroorzaken een remmend signaal dat het metabolisme verstoort. Bovendien leidt te veel eten tot gevoelens van angst en depressie.

  1. Ontbijt overslaan

Een gezond en voedzaam ontbijt voegt energie toe aan het lichaam en de hersenen. In de ochtend hebben de hersenen koolhydraten nodig om efficiënt te werken en een goed geheugen te hebben.

  1. Suiker

Suiker is verslavend, waardoor het verlangen om meer te eten toeneemt. Dit beïnvloedt de hippocampus, die verantwoordelijk is voor het geheugen. Snoepjes kunnen ook het aantal neuronen verminderen dat verantwoordelijk is voor het controleren van gedrag.

  1. Alcoholische dranken

Regelmatig alcoholgebruik vermindert de cognitieve functie, het geheugen en de reactietijd. Bovendien beïnvloedt het de structuur van verbindingen in hersencellen.

  1. Strikt dieet

Een evenwichtige voeding is erg belangrijk. Alle voedselcategorieën moeten in de voeding aanwezig zijn: koolhydraten (tot 60%), eiwitten (tot 35%) en vetten (25-35%). Het uitsluiten van een voedselcategorie zal een negatieve invloed hebben op het functioneren van de hersenen.

Gezonde voeding voor een efficiënte hersenfunctie

De hersenen hebben nodig: water; vitamines (B12, B9, enz.); mineralen (calcium, magnesium, ijzer); eiwitten; complexe koolhydraten; vetzuren.

Ze zitten in de volgende voedingsmiddelen:

  1. Avocado

Deze meest waardevolle vrucht is rijk aan onverzadigde vetzuren en vitamines. Het past perfect bij salades en toast. Het kan ook worden gebruikt om zeer smakelijke sauzen te maken.

  1. Zalm

Dit is een vis, waarvan het belangrijkste waardevolle bestanddeel Omega-3 is, wat nodig is voor de hersenen.

  1. Broccoli

Het bevat vitamine K en foliumzuur, die een positief effect hebben op de processen van perceptie en aandacht. Broccoli is geweldig voor groentegerechten als bijgerecht en kan de basis zijn van heerlijke pannenkoeken.

  1. Okkernoot

Het staat al lang bekend als een stimulans voor mentale activiteit. Het bevat zink, magnesium, vetzuren en eiwitten, het belangrijkste voedsel voor de hersenen.

  1. Donkere chocolade

Donkere chocolade bevat veel antioxidante flavonoïden die de cognitieve functie kunnen verbeteren. Het vermindert ook vermoeidheid en verbetert de stemming. Het belangrijkste is om het met mate te eten.

  1. Kokosnootolie

Het is een bron van gezonde vetten die de hersenen stimuleren. Ongeraffineerde kokosolie kan worden toegevoegd aan salades of desserts.

  1. Eieren

Ze zijn rijk aan eiwitten en rijk aan choline, een stof die de bloedstroom verhoogt en de kwaliteit van het geheugen beïnvloedt.

Het volgen van deze tips zal de werking van je hersenen verbeteren, en als je een meer uitgesproken effect wilt krijgen, neem dan nootropics, zoals Arcalion of Cerecetam. Het is uiterst belangrijk om kwaliteitsmedicijnen te kiezen en gezonde en smakelijke voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen!