Basisprincipes van voeding voor intestinale candidiasis bij volwassenen

Candidiasis verwijst naar een schimmelinfectie veroorzaakt door de Candida-gist. Ze behoren tot de voorwaardelijk pathogene microflora, dus hun aanwezigheid in ons lichaam is heel natuurlijk. Een toename van het aantal micro-organismen leidt tot de ontwikkeling van candidiasis.

Als u intestinale candidiasis vermoedt, moet u een arts bezoeken die een onderzoek zal voorschrijven en een behandelingsschema zal opstellen. Systemische en lokale antischimmelmiddelen worden meestal voorgeschreven (zoals Canesten of Nizoral). Tonics worden ook voorgeschreven en er wordt een speciaal dieet ontwikkeld.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken van intestinale candidiasis:

  • chronische infectieziekten;
  • verzwakte immuniteit;
  • antibiotica nemen;
  • verstoorde hormonale balans;
  • onjuiste voeding;
  • ziekten van de interne organen.

Het grootste deel van de voeding tijdens de behandeling moet bestaan uit eiwitrijk voedsel en vezels. Producten moeten koken, gestoofd, gebakken in de oven of gestoomd. De volgende voedingsmiddelen zijn toegestaan voor deze ziekte:

  • magere soorten vlees en vis;
  • rauwe groenten, laag in zetmeel;
  • antischimmelkruiden en kruiderijen (laurier, peper, kruidnagel, knoflook, oregano, kaneel) .Ze voedingskenmerken stellen u in staat schadelijke factoren en microben in de darmen te vernietigen, die bijdragen aan de activering van de voortplanting van schimmels;
  • bessen en fruit, vooral grapefruit, viburnum, rode bosbes, bes;
  • water met citroensap;
  • groene thee, versgeperste wortel en granaatappelsap;
  • gefermenteerde melkproducten: kefir, gefermenteerde gebakken melk, yoghurt.
  • boekweit en rijst, omdat ze voldoende vitamines en mineralen bevatten die gunstig zijn voor het lichaam;
  • gember heeft een positief effect op het elimineren van ontstekingen in de darmen;
  • water helps to cleanse the intestines and the body as a whole from toxins.

Voedingsmiddelen die het beloop van de ziekte verergeren:

  • bakken van gistdeeg;
  • sugar;
  • gedroogd fruit, jam, honing;
  • taarten, gebak en andere zoetigheden;
  • aardappelen, witte rijst;
  • zoete dranken;
  • zoet fruit.

Het belangrijkste principe van voeding met schimmelinfectie is om de consumptie van voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten te beperken. De consumptie van koolhydraatvoedsel leidt tot een versnelde reproductie van bacteriën en schimmels. Met een afname van de opname van koolhydraten in het lichaam, neemt de activiteit van de schimmel af.

De duur van de dieettherapie moet minimaal 3-4 maanden zijn. Tijdens de actieve behandelingsfase worden diëten strikt voorgeschreven en is het dieet zeer beperkt. Een kleine overtreding van het dieet is alleen mogelijk na het volledig verdwijnen van de belangrijkste symptomen van de pathologie. Opgemerkt moet worden dat bij deze ziekte ook producten die de darmmotiliteit verminderen en de productie van maagsap verminderen, ook worden uitgesloten van het dieet.

Met het actieve beloop van de ziekte is het noodzakelijk om een dieet voor een zieke persoon te creëren, dat niet alleen overeenkomt met de juiste assimilatie van voedsel, maar ook met het optimaliseren van alle lichaamsfuncties voor immuunonderdrukking van pathogene microflora.