schimmelinfectie

Basisprincipes van voeding voor intestinale candidiasis bij volwassenen

Candidiasis verwijst naar een schimmelinfectie veroorzaakt door de gist Candida. Ze behoren tot de voorwaardelijk pathogene microflora, dus hun aanwezigheid in ons lichaam is heel natuurlijk. Een toename van het aantal micro-organismen leidt tot de ontwikkeling van candidiasis.

Als u intestinale candidiasis vermoedt, moet u een arts bezoeken die een onderzoek zal voorschrijven en het behandelingsschema zal opstellen. Systemische en lokale antischimmelmiddelen worden meestal voorgeschreven (zoals Canesten of Nizoral). Ook worden tonics voorgeschreven en wordt een speciaal dieet ontwikkeld.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken van intestinale candidiasis:

  • chronische infectieziekten;
  • verzwakte immuniteit;
  • antibiotica nemen;
  • verstoorde hormonale balans;
  • onjuiste voeding;
  • ziekten van de inwendige organen.

Het grootste deel van de voeding tijdens de behandeling moet eiwitrijk voedsel en vezels zijn. Producten moeten koken, gestoofd, gebakken in de oven of gestoomd. De volgende voedingsmiddelen zijn toegestaan voor deze ziekte:

  • vetarme vlees- en vissoorten;
  • rauwe groenten, arm aan zetmeel;
  • schimmeldodende kruiden en smaakmakers (laurier, peper, kruidnagel, knoflook, oregano, kaneel). Met hun voedingsfunctie kunt u schadelijke factoren en microben in de darmen vernietigen, die bijdragen aan de activering van de voortplanting van schimmels;
  • bessen en fruit, vooral grapefruit, viburnum, rode bosbes, aalbes;
  • water met citroensap;
  • groene thee, vers geperste wortel en granaatappelsap;
  • gefermenteerde melkproducten: kefir, gefermenteerde gebakken melk, yoghurt.
  • boekweit en rijst, omdat ze voldoende vitamines en mineralen bevatten die gunstig zijn voor het lichaam;
  • gember heeft een positief effect op de eliminatie van ontstekingen in de darmen;
  • water helpt de darmen en het lichaam als geheel te reinigen van gifstoffen.

Voedingsmiddelen die het verloop van de ziekte verergeren:

  • bakken van gistdeeg;
  • suiker;
  • gedroogde vruchten, jam, honing;
  • taarten, gebak en andere zoetigheden;
  • aardappelen, witte rijst;
  • zoete dranken;
  • zoete vruchten.

Het belangrijkste principe van voeding bij schimmelinfecties is het beperken van de consumptie van voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten. De consumptie van koolhydraatvoedsel leidt tot een versnelde reproductie van bacteriën en schimmels. Met een afname van de opname van koolhydraten in het lichaam, neemt de activiteit van de schimmel af.

Duur van de dieettherapie moet minimaal 3-4 maanden zijn. Tijdens de actieve fase van de behandeling worden diëten op strikt voorgeschreven wijze gevolgd en is het dieet zeer beperkt. Een kleine overtreding van het dieet is alleen mogelijk na het volledig verdwijnen van de belangrijkste symptomen van de pathologie. Opgemerkt moet worden dat bij deze ziekte producten die de darmmotiliteit verminderen en de productie van maagsap verminderen, ook van het dieet worden uitgesloten.

Met het actieve verloop van de ziekte is het noodzakelijk om een ​​​​dieet voor een zieke persoon te creëren, die niet alleen overeenkomt met de juiste assimilatie van voedsel, maar ook om alle lichaamsfuncties te optimaliseren voor immuunonderdrukking van pathogene microflora.