voedsel

Nuttig en schadelijk voedsel voor patiënten met hartfalen

Laten we eens kijken naar 3 bijzonder nuttige voedingsmiddelen voor mensen met hartfalen:

  1. Kruiden.

Alle kruiden bevatten essentiële oliën die de conditie van ons lichaam op verschillende manieren verbeteren. Ze zijn vooral gunstig voor patiënten met hartfalen vanwege hun gezondheidsvoordelen.

Pepermunt kan aan het dieet worden toegevoegd om de hartspier te voeden. Dit kruid is lange tijd een grote hulp geweest bij het genezen van de hartspier. Dit effect van deze munt is te danken aan zijn samenstelling – een groot aantal essentiële oliën die dienen om de toestand van hartneurose en neurotische manifestaties te normaliseren. Het bevat ook vitamines en mineralen die de hartspier helpen voeden in stressvolle situaties. Het hoofdbestanddeel is menthol, dat een pijnstillend, krampstillend effect heeft en helpt de kransslagaders van het hart te verwijden. Gedroogde munt kan worden gebruikt als smaakmaker voor verschillende gerechten.

Pastinaakwortel is ook nuttig bij hartfalen. De vitaminesamenstelling is vrij groot, het bevat een verscheidenheid aan vitamines, caroteen, macro- en micronutriënten, een groot aantal eiwitten en koolhydraten, vetten en vezels, organische zuren en etherische olie. Pasternak-wortel heeft een krampstillend en tonisch effect.

  1. Lijnzaad olie.

Ontstekingsremmende omega-3-vetzuren zijn buitengewoon gunstig voor de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten. Verschillende andere soorten vetzuren die in lijnzaadolie worden aangetroffen en die het hart aantasten, zijn linolzuur, oliezuur, stearinezuur en palmitinezuur. Plantaardige oliën van hoge kwaliteit moeten een integraal onderdeel zijn van een dieet voor hartfalen.

  1. Venkel.

Vitamine E, in venkel, beschermt de bloedvaten. Venkel is ook een van de voedingsmiddelen die rijk is aan kalium, vooral nuttig bij hartfalen. Kaliumrijke voedingsmiddelen zijn vooral belangrijk bij hartfalen, omdat een tekort kan leiden tot gevaarlijke hartritmestoornissen.

Laten we ook eens kijken naar 3 bijzonder schadelijke voedingsmiddelen voor mensen met hartfalen:

  1. Zout.

Bij hartfalen is niet meer dan 5 gram zout toegestaan. Zout houdt water vast en vermindert de uitscheiding van water door de nieren, wat bijdraagt aan een slechte doorbloeding. Te veel zout draagt bij aan de ontwikkeling van oedeem en andere ziekten.

  1. Suiker.

Suiker is zoet, lekker, maar het draagt ook bij aan tandbederf, overgewicht en diabetes. Al deze ziekten hebben een negatieve invloed op het hart en het lichaam. Suiker houdt, net als zout, water vast in het lichaam, wat slecht is voor het hart.

  1. Brood met kaas en worst.

Dit type ontbijt is zeer schadelijk bij hartfalen. Deze broodjes bevatten veel zout en schadelijke toevoegingen. Als u witmeelbrood eet, draagt dit bij aan de ontwikkeling van obesitas, wat moet worden vermeden in de aanwezigheid van hartfalen.

Worsten en spek bevatten vaak veel schadelijk vet en vlees van slechte kwaliteit. Fabrikanten van dierlijke worsten gebruiken dierlijk vet, zetmeel, soja, gelatine en smaakversterkers. Echt vlees is er in een klein percentage te vinden. Dergelijke componenten verhogen het risico op maag- en hartaandoeningen.

Als bij u hartfalen is vastgesteld, moet u uw levensstijl veranderen en beginnen met het innemen van medicijnen (zoals: Aquazide, Burinex). Gebrek aan tijdige en kwaliteitsvolle behandeling kan leiden tot snelle verergering van de pathologie.