Kweepeer

Over kweepeer

Kweepeer is een familielid van appels en peren. De vruchten zijn in rauwe vorm oneetbaar. Het is onwaarschijnlijk dat hard en zuur fruit iemands smaak zal zijn, en zelfs artsen raden af om het op die manier te eten. Maar kweepeerjam is geurig, hoewel het niet gemakkelijk te bereiden is en inspanning en tijd vergt. In de oudheid werd deze vrucht de gouden appel genoemd. De plant groeide in Azië. Er zijn veel mythen, legenden en tradities verbonden aan deze appel. In de middeleeuwen was kweepeer zelfs een symbool van liefde en vruchtbaarheid.

Kweepeer voor gezondheid en koken

Antioxidanten in kweepeer helpen stress te verlichten en de jeugd te behouden. Deze vrucht staat ook bekend om zijn antivirale eigenschappen en wordt daarom gebruikt als preventieve maatregel tegen luchtweginfecties en griep. Kalium, dat zeer overvloedig aanwezig is in de gouden appel, heeft een gunstig effect op de werking van het hart. De pulp helpt bij toxicose.

Kweepeersiroop helpt bij ijzertekort. IJzer is een essentieel mineraal dat voorkomt in de rode bloedcellen. Het wordt ook aangetroffen in het myoglobine (een soort eiwit) dat in het spierweefsel voorkomt. Een laag ijzergehalte wordt beschouwd als een van de meest voorkomende voedingsstoornissen, waar een aanzienlijk aantal mensen last van heeft. Het meest opvallende symptoom is uitputting; het kan echter ook een negatief effect hebben op het immuunsysteem en de werking van de hersenen. Als u bloedarmoede heeft, moet u naast het consumeren van producten die rijk zijn aan ijzer, ook medicijnen gebruiken zoals Chela-Ferr Forte, anders zal de ziekte voortschrijden.

Als de zaden met water worden geschud, wordt een slijmmengsel verkregen dat wordt gebruikt bij sterke hoest. Gouden appels zijn vooral nuttig voor de maag, uiteraard niet in rauwe vorm. Ze verbeteren de spijsvertering en kunnen nuttig zijn bij maagzweren en hyperacide gastritis, omdat kweepeer een soortgelijk effect heeft als Alutabs.

Kweepeer verbetert de teint. Het is interessant dat in de oudheid zelfs onvruchtbaarheid werd geprobeerd te behandelen met kweeperensap. Voor nierziekten is het nuttig om thee uit bladeren en zaden te drinken. Deze vrucht heeft veel nuttige eigenschappen.

Om de vruchten lekker te maken, hebben ze een lang kookproces nodig. Gebakken kweepeer wordt zacht en heeft een aangenaam aroma. Het meest voorkomende gerecht gemaakt van deze vrucht is jam. Kweepeer maakt ook andere desserts lekker en mooi: gekonfijt fruit, marmelade, gelei.

Omdat deze vrucht niet rauw wordt geconsumeerd, is het beter om hem onmiddellijk te verwerken en op te slaan in de vorm van een soort product. Houd er rekening mee dat je een scherp mes nodig hebt om de kweepeer te schillen. De ruwe schil en zaden moeten worden verwijderd. Maar de schil bevat aromatische stoffen, dus om ze niet kwijt te raken, kun je er siroop van koken.

Kweepeer is niet alleen een mooie vrucht, maar ook lekker en nuttig. Als je het op de juiste manier klaarmaakt en al zijn eigenschappen kent, wordt het een wenselijk ingrediënt, zowel in het medicijnkastje als op tafel. Feit is dat gouden appels niet alleen worden gebruikt voor het maken van snoep, maar ook voor andere gerechten. Er kan aromatische thee van worden gemaakt. Je hoeft alleen maar wat vruchtvlees in de theepot fijn te hakken.