ontbijtgranen

TOP 3 beste soorten ontbijtgranen

Je wilt nooit uren bij het fornuis staan. Maar dit is geen reden om het lichaam te weigeren te eten met maximale gezondheidsvoordelen, zonder het risico op extra kilo’s. Dus hoe kook je smakelijke en hartige gerechten? Op basis van het advies van voedingsdeskundigen, schoonheidsspecialisten en culinaire specialisten kwamen we tot de ondubbelzinnige mening dat granen de basis van de voedselpiramide moeten zijn.

Waarom is granen in de voeding een ideale oplossing?

Advies van voedingsdeskundigen

We organiseren een echt banket in ons eigen lichaam voor gistschimmels, rottende bacteriën en andere micro-organismen door verkeerd opgebouwde voeding. We willen een snelle verzadiging en eten zetmeelrijke koolhydraten, waarvan we een door gist uitgelokte darm “groet” krijgen. We streven ernaar om het metabolisme te verrijken met essentiële aminozuren in de vorm van kebab en steaks en om het rotten van eiwitrijk voedsel te veroorzaken.

Voedingsdeskundigen adviseren om aandacht te besteden aan granen en deze op te nemen in de recepten van hun gerechten.

  • granen dekken alle fysiologische behoeften van het lichaam aan macromoleculen, vitamines en mineralen;
  • ze worden beter bewaard dan andere producten en veroorzaken geen voedselvergiftiging;
  • gaan goed samen met groenten en fruit, waardoor je echte vitamine-smoothies kunt maken;
  • bijdragen aan actieve peristaltiek en het reinigen van het spijsverteringskanaal van gifstoffen.

Advies van schoonheidsspecialisten

Voor een mooie huid, zijdezacht haar en een mooie bronzen kleur heeft het lichaam vitamine B, E, A, C, sporenelementen zink, selenium, koper en plantaardige polysaccharidevezels nodig. Al deze componenten zijn aanwezig in goed bereide granen. Geen wonder dat schoonheidsspecialisten granen natuurlijke multivitaminecomplexen noemen.

Advies van de kok

Gries vereist geen lang en ingewikkeld koken. Je kunt ze onder alle omstandigheden koken – voldoende schoon water en een warmtebron om het tot het kookpunt te verwarmen. En als het vroeger 30-40 minuten duurde om granen te koken, kun je nu pap in 5-10 minuten koken.

Kant-en-klare granen zijn goed in warm en koud, passen goed bij alle mogelijke producten. Van granen worden uitstekende onafhankelijke gerechten, bijgerechten, soepdressings en zelfs desserts verkregen.

Welke granen moeten in uw dieet worden opgenomen en waarom?

U moet granen van hoge kwaliteit kiezen, bij de vervaardiging waarvan een zorgvuldige graanverwerking wordt uitgevoerd, waarmee u alle noodzakelijke en nuttige componenten kunt opslaan en naar de consument kunt brengen.

“Top 3 beste graansoorten” werd samengesteld rekening houdend met de optimale klimatologische omstandigheden voor het verbouwen van grondstoffen, verwerkingsmethoden, de natuurlijke eigenschappen van de oorspronkelijke plant en hun betekenis voor het menselijk lichaam.

Nr. 1. Boekweit.

Boekweit accumuleert ijzer en fosfor, in de inhoud waarvan het alle granen overtreft. Boekweit is een echte natuurlijke hemoglobinebeschermer.

Nr. 2. Rijst.

Met rijstgrutten kun je delicate gerechten bereiden. Bijvoorbeeld fruitpilaf, appelbraadpan of bessenmoussecrème. Op internet kun je kant-en-klare recepten nemen of zelf improviseren.

Nee. 3. Havermout.

Helemaal niet in belang en waarde staat havermout op de derde plaats in de ranglijst. Dit graan is een erkende favoriet en is vooral waardevol omdat het kan worden gebruikt om gezonde lekkernijen te bereiden die handig zijn om mee te nemen op reis, op vakantie.