gezondheidsvoordelen

Verse sappen en hun gezondheidsvoordelen

Iedereen kent het gevoel iets lekkers te willen dat zowel nuttig als caloriearm is, energie geeft en je gezonder maakt. In de koelkast zijn er in de regel alleen eieren, melk, yoghurt en verschillende soorten fruit en groenten. Van deze producten kun je een glas vers sap maken, waardoor je je beter voelt en energiek bent. Dit is een zeer nuttige drank, vooral tijdens het seizoen van sappig augustusfruit en -bessen – appels, peren, bosbessen, bosbessen, meloenen, watermeloen, perziken, abrikozen, enz.

Verse sappen zijn vers bereide sappen met fruit, groenten en soms kruiden.

Zo’n drankje is in de eerste plaats water met een complex van vitamines, mineralen en vezels (als je het fruit met de schil mengt). Dit is een wondermiddel voor alle ziekten in één glas! Het is vooral handig voor het lichaam om niet de voorkeur te geven aan één soort vers sap, maar om groenten en fruit te combineren en verschillende cocktails te maken. Zo’n drankje is onmisbaar tijdens een dieet en op vastendagen – het geeft een verzadigd gevoel en heeft tegelijkertijd een laag caloriegehalte.

Zo worden bleekselderij, appel, komkommer, gember, wortel en pompoen in verschillende variaties aanbevolen om af te vallen. Dergelijke producten helpen de stofwisseling te verbeteren, bevorderen de verwijdering van afvalproducten, overtollig water uit het lichaam en normaliseren de activiteit van het maagdarmkanaal.

Om de gezondheid van het zenuwstelsel, de concentratie en de productiviteit te verbeteren, worden verse sappen met citrusvruchten, ananas, kiwi, watermeloen en wilde bessen aanbevolen. Je kunt ook kruiden toevoegen zoals munt en tijm.

Om het immuunsysteem te versterken, worden groentesappen aanbevolen die rijk zijn aan vitamines en sporenelementen: combinaties van tomaat, pompoen en wortel. Aan dergelijke sappen worden vaak pittige kruiden en knoflook toegevoegd.

Het voordeel van verse sappen voor het menselijk lichaam valt niet te ontkennen, maar iedereen weet dat alle producten, dranken en gerechten met mate moeten worden geconsumeerd, vooral die met geneeskrachtige eigenschappen. Dus waar moeten liefhebbers van verse sappen bang voor zijn?

Zelfs als u geen diabetes heeft, mag u het hoge suikergehalte in sappen niet vergeten: een opgeblazen gevoel en de vermenigvuldiging van schadelijke bacteriën in de darmen kunnen het gevolg zijn van veelvuldig drinken van zelfs verse sappen, vooral als u zo’n drankje met voedsel drinkt . Daarom wordt aanbevolen om vers 30-40 minuten voor een maaltijd of 2 uur na een maaltijd te consumeren. Als je diabetes hebt, kun je beter andere dranken kiezen, zoals thee, compote zonder suiker of gewoon water. Als de arts u toestaat verse sappen te drinken, zorg er dan voor dat u suikerverlagende medicijnen gebruikt (zoals Daonil en Glizide) op tijd.

Je mag geen geconcentreerde sappen drinken, omdat ze niet alleen het maagdarmkanaal beschadigen, de zuurgraad verhogen, maar ook het glazuur van je tanden negatief beïnvloeden.

Er moet ook aandacht worden besteed aan de individuele kenmerken van het lichaam, bijvoorbeeld allergische reacties op dit of dat product!

Probeer in ieder geval ten volle te genieten van de versheid van groenten en fruit in de vorm van sappen en overdrijf het tegelijkertijd niet met de keuze voor dergelijke dranken.