voedselfouten

3 populaire voedselfouten

Gezond eten is erg populair in de moderne wereld, en elk jaar zijn steeds meer mensen erin geïnteresseerd. Maar de meeste mensen blijven nog steeds eten zoals ze sinds hun kindertijd gewend zijn. Helaas hadden de meeste ouders, grootouders, geen informatie over de regels voor gezond eten en voedden ze hun kinderen zo goed als ze konden. Dit heeft geleid tot veel ongezonde eetgewoonten en voedingsmythen die nog steeds de levens en gezondheid van miljoenen mensen beïnvloeden. Laten we eens kijken naar de 3 meest populaire fouten in voeding om ze te vermijden.

  1. Groenten en fruit eten zonder schil.

Velen van ons zijn er sinds onze kindertijd van overtuigd dat de schil, die naar verluidt veel gifstoffen en schadelijke stoffen bevat, niet wordt opgenomen en geen enkel voordeel oplevert. Dat is wat onze moeders ons vertelden, en hun moeders vertelden het hen. In feite is dit niet waar. De schil wordt namelijk niet door het lichaam opgenomen, maar is een bron van vezels, die nodig is voor het maag-darmkanaal. En nee, het bevat niet ‘alle’ schadelijke stoffen.

De belangrijkste functie van de huid is het beschermen van de pulpa tegen oxidatie en blootstelling aan zonlicht. Dit is een soort voedselfilm. De pulp, in elke cel en intercellulaire vloeistof, bevat voedingsstoffen, en de huid is een barrière die deze opslaat. Heb je je ooit afgevraagd waarom de meeste tropische vruchten een dikke schil hebben? Bijvoorbeeld sinaasappelen, bananen? Omdat de zon daar agressiever is. Zo’n huid is lastig en smaakloos om te eten. Hoewel citroen- en sinaasappelschillen kunnen worden toegevoegd aan gebak of salades.

Maar pruimen, appels, peren en tomaten hebben een dunne schil, omdat ze een lager beschermingsniveau nodig hebben. En dat is alles. Maak het jezelf niet moeilijk. Eet dergelijke groenten en fruit met de schil en voorzie het lichaam van vezels. Maar onthoud dat voordat u deze producten eet, u ze grondig onder stromend water moet wassen.

  1. Koffie en een sigaret.

Veel mensen “ontbijten” zo. Veel mensen hebben deze gewoonte en weten vaak niet hoeveel schade ze aan het lichaam toebrengen. Er is niet veel informatie over deze combinatie. Feit is dat koffie de bloeddruk verhoogt en het zenuwstelsel stimuleert. Nicotine helpt de bloeddruk te verlagen. En samen is dit een enorme belasting voor het lichaam.

Als u niet de kracht heeft om te stoppen met roken, probeer dan minstens 15-20 minuten voor en na de koffie niet te roken. Je kan ook gebruiken Champix of Zyban. Deze medicijnen zijn effectief bij het stoppen met een nicotineverslaving. In tegenstelling tot andere geneesmiddelen bevatten de ingrediënten ervan geen nicotine. Champix bootst de effecten van nicotine na door chemicaliën in uw hersenen te veranderen. Zyban werkt door neurotransmitters in de hersenen te beïnvloeden, wat het verlangen naar sigaretten kan helpen verminderen.

  1. Suiker is slecht.

Je kunt dit vele malen per dag horen – van de tv, van mensen om je heen en van wie dan ook. Suiker is niet slecht, maar gewone glucose die door het menselijk brein en het hele lichaam kan worden gebruikt. Natuurlijk moeten sommige mensen de consumptie van snoep aanzienlijk verminderen, omdat overmaat vooral schadelijk is voor mensen met diabetes en een problematische huid.