Alzheimer

7 voedingsmiddelen die het risico op de ziekte van Alzheimer verhogen

  1. Suiker.

De consumptie van grote hoeveelheden suiker leidt tot insulineresistentie. Dit is een aandoening waarbij cellen niet meer reageren op het hormoon insuline. De aanwezigheid van suikerbevattende voedingsmiddelen in de dagelijkse voeding draagt bij aan de geleidelijke dood van hersencellen en de degeneratie ervan. De consumptie van dergelijke voedingsmiddelen is dus een van de belangrijkste oorzaken van dementie en de ziekte van Alzheimer.

Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan complexe koolhydraten die langzaam worden verteerd en helpen om het vereiste glucosegehalte in het bloed te handhaven. Geef de voorkeur aan groenten, dadels, fruit, granen, gezonde zoetigheden met een hoog vezelgehalte.

  1. Verwerkte kaas.

Elke smeltkaas bevat eiwitten die zich geleidelijk in het lichaam ophopen en de ziekte van Alzheimer veroorzaken. Vervang deze kaas door amandelen. Noten zijn het beste voedsel voor de hersenen. Mensen die noten in hun dieet hebben, leven vaak langer en gezonder.

  1. Vleesproducten.

Worsten, ham en spek zijn veelvoorkomende voedingsmiddelen voor bijna elk gezin. Maar houd er rekening mee dat gerookte producten gevaarlijke kankerverwekkende nitrosaminen bevatten, die de houdbaarheid van het product verlengen. Deze stoffen veroorzaken hersendegeneratie. Vervang deze voedingsmiddelen door andere gezonde eiwitbronnen, zoals vis en peulvruchten.

  1. Bier.

Zelfs ieders favoriete ambachtelijke bier kan bijwerkingen hebben. Net als bij vleesproducten is de oorzaak nitraten of nitrosaminen die worden gebruikt bij de bierproductie. Fabrikanten vergeten vaak de aanwezigheid van deze stoffen in dranken te melden. Tegelijkertijd is het niet nodig om alcohol volledig op te geven. Voeding voor de gezondheid van de hersenen staat een kleine hoeveelheid rode wijn toe.

  1. Wit eten.

Deze categorie omvat wit brood, witte rijst, pasta en andere voedingsmiddelen die een snelle stijging van de bloedinsuline veroorzaken. Dit veroorzaakt de ontwikkeling van ontstekingsprocessen in het lichaam, wat een van de oorzaken is van de ziekte van Alzheimer en dementie. Voor een gezond alternatief voor een broodje, probeer eens een salade van groenten en fruit te koken en te eten. Voeg verse bessen toe voor natuurlijke zoetheid of gezonde eiwitten zoals zalm of bonen.

  1. Koolhydraten.

Zelfs volkorenbrood zorgt voor een snelle stijging van de insuline, laat staan broodjes, baguettes of donuts. Als je je geest tot op hoge leeftijd helder wilt houden, moet je je inname van koolhydraten aanzienlijk verminderen. Snacks van bonen, erwten, kikkererwten en linzen zijn het beste voedsel voor de gezondheid. Het is ook aan te raden om spinazie, noten, bessen, vis, olijfolie te eten en soms rode wijn te drinken.

  1. Producten behandeld met pesticiden.

Wetenschappers hebben bewezen dat groenten en fruit behandeld met pesticiden het menselijke IQ verlagen. Eet daarom geen voedsel dat conserveermiddelen en alle schadelijke chemicaliën bevat die de vernietiging van hersencellen veroorzaken. Kies bij het kopen van groenten en fruit ook degenen die op een milieuvriendelijke manier zijn geteeld.

Als u bij uzelf of uw naasten tekenen van de ziekte van Alzheimer opmerkt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts. Tijdige effectieve behandeling (zoals Admenta en Donecept) helpt de ziekte te stoppen!