Brood

Brood is schadelijk voor de gezondheid: is het waar of een mythe?

Sinds de oudheid hebben mensen brood gegeten; bovendien eten veel mensen nog dagelijks brood. Waarom geloven sommigen dan dat het eten van brood schadelijk is?

Lang geleden werd brood gebakken van zuurdesem gemaakt van hopbellen. Dergelijk brood was lange tijd erg lekker. En mensen kookten het in de regel veel.

Maar een paar decennia geleden werd thermofiele gist ontdekt. Door de grote gelijkenis en geschiktheid om te bakken is het economisch rendabeler geworden. Veel mensen herinneren zich het brood gemaakt van hopzuurdesem niet eens, en zijn eraan gewend dat het brood binnen een dag of twee oud en niet lekker wordt, en snel beschimmeld. Dergelijk brood is een bron van ziekte, maar geen gezondheid.

De meeste mensen weten bij het kopen van brood gemaakt met thermofiele gist niet hoe lang en hoeveel het gegeten kan worden. Brood gemaakt van thermofiele gist kan zelfs meerdere stukken per dag worden gegeten en niet langer dan een paar dagen na de productiedatum. Na deze periode vermenigvuldigen schadelijke bacteriën en schimmels zich in het brood, wat bij een groot aantal mensen een verzwakking van de immuniteit kan veroorzaken, wat op zijn beurt leidt tot een hoger risico op sterfte door kanker, dat op de tweede plaats staat in de ranglijst van de oorzaken van kanker. de dood van de wereldbevolking (in de eerste plaats hart- en vaatziekten).

Drie jaar lang bestudeerde een wetenschapper uit Frankrijk, Elton Wolf, een kwaadaardige tumor en het effect van een schimmelextract daarop. Het bleek dat onder invloed van deze oplossing; Kwaadaardige tumoren kunnen in slechts één week verdubbelen of verdrievoudigen. En de wetenschapper ontdekte ook dat als je de schimmels uit de oplossing verwijdert, de tumor snel kleiner wordt. Daarom bestaat er een theorie dat schimmels die zich ontwikkelen in beschimmeld brood stoffen bevatten die bijdragen aan de ontwikkeling van kankertumoren.

Nadat ze het menselijk lichaam zijn binnengedrongen, blijven schimmels zich vermenigvuldigen en de darmflora vernietigen. Deze organismen vernietigen onbeschermde lichaamscellen, waarbij giftige stoffen vrijkomen. Ze dringen gemakkelijk door de wanden van de darm rechtstreeks in het bloed en vermenigvuldigen zich met een zeer hoge snelheid. Ze verstoren de activiteit van de spijsverteringsorganen: maag, lever, galblaas en pancreas. In de darmen vinden processen plaats die het moeilijk maken om gifstoffen te verwijderen, en een persoon krijgt een opgeblazen gevoel en buikpijn. Over het algemeen functioneren spijsverteringsprocessen niet goed.

Wat gebeurt er naast het lichaam?

Normaal gesproken trekt het middenrif (de belangrijkste ademhalingsspier van het lichaam) samen en masseert de buikholte. Het creëert druk in de borstkas, zodat het bloed uit de onderste en bovenste ledematen stroomt en in de longen wordt geklaard. Maar vanwege de hierboven beschreven veranderingen kan het diafragma niet de volledige amplitude maken en neemt het de verkeerde positie in.

Eet daarom alleen kwalitatief hoogstaand en vers brood. En onthoud ook dat het veel enkelvoudige koolhydraten bevat, waardoor het niet veel geconsumeerd kan worden door mensen met diabetes. Dergelijke patiënten moeten ook rekening houden met hoeveel brood ze hebben gegeten om te weten welke dosis van een hypoglycemisch medicijn (bijvoorbeeld, Glizide, Glyciphage) nemen.