dagelijkse voeding

Snoepjes zonder suiker voor de dagelijkse voeding

Veel ziekten ontwikkelen zich als gevolg van overmatige suikerconsumptie. Niemand zou veel eenvoudige koolhydraten moeten consumeren, vooral mensen met diabetes. Maar iedereen heeft zijn hele leven koolhydraten nodig, en iedereen wil lekkers. Maar het vinden van de gulden middenweg is best moeilijk als je geen speciale kennis en ideeën hebt voor gezonde desserts.

Suiker is een koolhydraat dat een persoon energie geeft. Allereerst is het de moeite waard om te weten dat koolhydraten zoals suiker in de eerste helft van de dag moeten worden geconsumeerd, dat wil zeggen vóór de lunch. Dit zal beter zijn voor de gezondheid van het lichaam als geheel.

Om minder suiker te consumeren, is het beter om de voorkeur te geven aan zelfgemaakte desserts en snoepjes, in plaats van lekkernijen op te slaan. In dit geval heb je een geweldige kans om de hoeveelheid suiker die je consumeert onder controle te houden.

Er zijn verschillende soorten suiker. En niet alle suiker is even schadelijk. Rietsuiker is nuttiger dan bietsuiker. En fructose wordt beschouwd als het meest bruikbare type natuurlijke suiker, omdat de bron natuurlijk fruit is. Voor een volwassene is de dagelijkse norm tien tot tweeëntwintig gram suiker. Fructose kan iets meer worden geconsumeerd, tot dertig gram per dag, bovendien kan het worden geconsumeerd door mensen met diabetes.

Je moet niet alleen de suiker die je in desserts, drankjes en gebak doet, beperken, maar ook de suiker in fruit. Elke vrucht bevat tussen de één en vier eetlepels suiker. Dat wil zeggen, één vrucht bevat evenveel suiker als één kopje zoete thee of koffie.

De nuttigste desserts zijn die bereid zonder suiker, maar met toevoeging van fruit, omdat ze een bron van fructose zijn. Bovendien zijn zelfgemaakte desserts veel lekkerder dan in de winkel gekochte desserts. Fruit kan worden gebruikt om gelei, cakes, gebak en zelfs zelfgemaakt ijs te maken. De hoeveelheid suiker in deze gerechten zal aanzienlijk lager zijn dan die in cafés en restaurants. Hiermee kunt u een gezonde levensstijl volgen, de hoeveelheid geconsumeerde suiker onder controle houden en uzelf verrassen met een verscheidenheid aan zelfgemaakte desserts.

Maar in dit geval moeten mensen met diabetes medicijnen gebruiken die veranderingen in de bloedsuikerspiegel voorkomen, bijvoorbeeld, Glucobay of Accarb. Deze geneesmiddelen zijn oligosachariden. Hun antihyperglycemische eigenschappen zijn in plaats daarvan te danken aan het feit dat het in de darmen werkt en alfaglucosidasen competitief remt (een enzym dat functioneert door disachariden, zetmeel en sucrase af te breken tot glucose). Dit zorgt er op zijn beurt voor dat alle koolhydraten die via het dieet worden geconsumeerd langzamer worden verteerd, en het betekent ook dat het langer duurt voordat suiker in de bloedbaan terechtkomt.

Een gezond dieet bestaat niet uit ongezoete en ongezouten voeding, maar uit het tegenovergestelde: smakelijke en gevarieerde gerechten uit verschillende producten. Mooi servies zorgde ervoor dat er elke dag een feestdag op de eettafel ontstond. Niet alleen waarmee je kookt is van belang, maar ook waarin je het serveert. Designborden, exclusieve glazen, decoratieve elementen om te serveren zorgen voor een betere sfeer en een smakelijker gerecht.