4 vitaminemythen ontkracht

Deze nuttige stoffen vormen het belangrijkste element van menselijke voeding, zonder welke een persoon niet gezond kan zijn. Vitamines zijn natuurlijk niet te zien, maar hun invloed op ons lichaam kan niet worden overschat. Ze zijn nodig voor veel processen, maar vooral voor de spijsvertering, het verbeteren van de werking van het zenuwstelsel en het endocriene systeem en het reguleren van de stofwisseling. Regelmatige consumptie van vitamines geeft veel positieve voordelen. Maar sommige mensen zijn nog steeds bang dat ze vitamines kunnen “te veel eten” en geloven niet dat het nuttig is om supplementen te nemen. Daarom is het noodzakelijk om de meest populaire mythen over vitamines te begrijpen en te ontkrachten.

De eerste mythe. Een persoon kan er niet helemaal zeker van zijn dat hij een tekort aan vitamines heeft.

Ondanks dat elke vitamine een bepaald effect heeft op elk orgaan, is het ontbreken van een element te herkennen aan bepaalde tekenen:

– er is een gevoel van slaperigheid, prikkelbaarheid, verminderde concentratie, productiviteit en geheugenprestaties;

– lijdt vaak aan acute respiratoire virale en bacteriële ziekten;

– visuele beperking;

– droge huid;

– huiduitslag, jeuk en steenpuisten;

– bultjes en scheuren op de lippen;

– bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen.

De tweede mythe. Als een persoon een uitgebalanceerd dieet eet, krijgt hij alle noodzakelijke vitamines en sporenelementen binnen.

Helaas is dit een vergissing. Om bijvoorbeeld de benodigde hoeveelheid vitamine B1 binnen te krijgen, moet je 1 kg rood vlees per dag eten. Maar het is onmogelijk om zoveel vlees te eten, en je moet ander voedsel eten. Bovendien kan met zekerheid worden gesteld dat slechts weinig mensen een uitgebalanceerd dieet volgen. Bovendien is modern voedsel verre van ideaal en bevat het soms meer schadelijke dan nuttige elementen.

De derde mythe. Alle belangrijke stoffen zitten in groenten en fruit.

Dit is gedeeltelijk waar. Maar het eten van een paar appels en wortelen kan niet alle problemen oplossen. Groenten en fruit bevatten eigenlijk veel vitamine C en foliumzuur en zo. Maar er zitten niet zoveel andere vitamines in. Om vitamines als K, E en B te krijgen, moet u voedselproducten consumeren zoals vlees, lever, olie en eieren, melk en gefermenteerde melkproducten, granen.

De vierde mythe. Supplementen zijn niet identiek aan natuurlijke vitaminen en zijn daarom minder nuttig. Vitaminen uit natuurlijke producten worden beter opgenomen.

Dit is een mythe. Er zijn supplementen die volledig lijken op natuurlijke producten. Bovendien kan de verhouding van vitamines in tabletten volledig in balans zijn en voldoen aan de behoeften van het lichaam, zoals bijvoorbeeld in Chela-Ferr Forte. Bovendien is het onmogelijk om bloedarmoede te genezen zonder dit of een soortgelijk medicijn. Het productieproces van dergelijke medicijnen is al lang bekend en garandeert effectiviteit. Bovendien wordt ascorbinezuur in tabletten (bijvoorbeeld Gold-Vit C 1000 Forte) wordt beter en langer bewaard dan in groenten. Ook moet het lichaam na het eten van fruit de nuttige stoffen extraheren voordat ze worden opgenomen. Voor mensen met gastro-intestinale aandoeningen kan dit problematisch zijn.