gezonde

Kenmerken van voeding bij hyperaciditeit

Het lichaam heeft maagsap nodig om voedsel te verteren. Bij een persoon met een gezonde maag is het zoutzuurgehalte niet hoger dan 0,5%. Als de maag echter niet goed functioneert, verandert de zuurgraad.

Verhoogde maagzuurgraad treedt om verschillende redenen op. Het meest voorkomende symptoom van een hoge maagzuurgraad is brandend maagzuur. Het treedt op wanneer maagsap de wanden van de slokdarm verbrandt, waardoor een ontsteking ontstaat. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door het eten van gefrituurd, zuur, gekruid of zout voedsel, zoet of zetmeelrijk voedsel. Volg deze voedingsrichtlijnen om de symptomen te verminderen:

  • Eet 5-6 keer per dag kleine porties.
  • Drink geen koffie, vooral niet op een lege maag.
  • Eet regelmatig fruit, groenten, peulvruchten en volkoren brood.
  • Geef de voorkeur aan seizoensfruit dat in uw klimaatzone wordt geteeld.
  • Eet geen witbrood en andere witmeelproducten.
  • Voeg aardappelen, boekweit en soja toe aan uw dieet.
  • Verminder uw inname van enkelvoudige koolhydraten.
  • Drink stilstaand water, groene thee, kruidenthee, groentesappen.

Om de maagzuurgraad te normaliseren, moet u de volgende voedingsmiddelen in uw dieet opnemen:

  • Havermout.

Havermout is een geschikt ontbijt voor iemand met een hoge maagzuurgraad. Havermout heeft een ontspannend effect, helpt het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, spijsverteringsproblemen te verlichten. Deze pap bevat oplosbare vezels, die helende eigenschappen hebben en het maagslijmvlies beschermen. Havermout absorbeert niet alleen maagzuur, maar onderdrukt ook de symptomen van reflux.

  • Wortels.

Deze groente neutraliseert de zuurgraad door het gehalte aan natuurlijke alkalische componenten. Het wordt aanbevolen om het gekookt of gebakken te eten.

  • Appels.

Door het hoge gehalte aan vezels, water, vitamines, mineralen zijn appels geschikt voor mensen met maagproblemen. Ze ondersteunen de spijsvertering, reguleren de ontlasting, dwz helpen bij constipatie en diarree. Eet ongeschilde gesneden appels zodat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt (inclusief antioxidanten die helpen bij gastritis met een hoge zuurgraad).

  • Amandelen.

Amandelen zijn zeer nuttige noten. Het neutraliseert schadelijke bacteriën die zich in het spijsverteringskanaal vermenigvuldigen. Regelmatige consumptie van amandelen helpt de darmflora te verbeteren en de zuurgraad te verminderen.

  • Zoete aardappelen.

Deze groente is rijk aan vitamine A, C, foliumzuur, kalium, ijzer en vezels. Het lichaam neemt het langzaam op, wat de symptomen van een hoge maagzuurgraad helpt verlichten.

  • Bananen.

Deze vrucht heeft veel nuttige reovin. Ze hebben een hoge pH-waarde en zijn geschikt voor de bestrijding van verzuring. Het is ook een bron van kalium, andere mineralen en vitamines. Bananen bevatten ingrediënten die de vorming van een beschermend laagje op het slijmvlies stimuleren.

  • Turkey.

Kalkoenvlees bevat weinig vet. Dit helpt een gezonde lever te behouden en overbelast hem niet met vet. Turkije is rijk aan selenium, koper, kalium. Koper, dat betrokken is bij de opname van ijzer, en selenium helpen het immuunsysteem beter te werken. Dit vlees bevat weinig eiwit en bindweefsel, wat vaak voor een zwaar gevoel in de maag zorgt. Dit is het meest bruikbare vlees voor het spijsverteringskanaal.

Door een dieet te volgen en speciale medicijnen te nemen om de zuurgraad van de maag te normaliseren (zoals Lanzol of Lupizol) je lost dit probleem snel op!