Helicobacter

Nuttige en schadelijke voedingsmiddelen bij de behandeling van Helicobacter pylori

Maagklachten, brandend maagzuur en misselijkheid kunnen optreden na het eten van ongezond voedsel. Om verdere ontwikkeling van de ziekte te voorkomen, is het noodzakelijk om de juiste voeding te kiezen.

Laten we eens kijken naar de lijst met voedingsmiddelen die worden aanbevolen om te eten bij de behandeling van helicobacter pylori:

  • Zuivelproducten met een laag vetpercentage.

Je kunt yoghurt eten met kwark of melk, gefermenteerde melk, kefir. Harde kaas moet uit de voeding worden geweerd omdat deze veel vet bevat.

  • Pap en soepen.

Wanneer voedsel vloeibaar wordt gekookt, zullen de darmen en maag het snel verteren. Pap “omhult” de maagwand en vermindert de intensiteit van pijn. Er moet voor worden gezorgd dat de soep en de bouillon niet te vettig en verzadigd zijn.

  • Gelei.

Zorg ervoor dat je compotes en gelei drinkt, maar maak ze alleen van verse bessen of fruit. Gebruik geen gelei in poedervorm die kleurstoffen bevat. Zelfgemaakte gelei heeft een positief effect op de maag en verzadigt het lichaam met vitamines.

  • Gestoomd voedsel.

Deze voedingsmiddelen bevatten weinig vet en veel vitamines. Ze irriteren een zieke maag niet. Het is beter om gefrituurde schnitzels te vervangen door stoomkoteletten.

  • Kippen eieren.

Eieren verzadigen het lichaam met vitamines, mineralen en aminozuren. Maar onthoud dat het beter is om ze te koken of te stomen.

  • Gedroogd brood.

Het is de moeite waard om bakkerijproducten en snoep op te geven. Tijdens de behandeling mag alleen gedroogd brood worden gegeten.

  • Niet-koolzuurhoudend water.

Zoete dranken mogen niet tijdens het dieet worden geconsumeerd, omdat ze het lichaam kunnen schaden. Mensen met pathologieën van het spijsverteringsstelsel moeten er in de regel van afzien ze te drinken. Het wordt aanbevolen om minimaal anderhalve liter schoon water per dag te drinken. Je moet ook zelfgemaakte vruchtensappen drinken.

De lijst met voedingsmiddelen die niet met deze pathologie kunnen worden gegeten, moet altijd worden onthouden. Hierdoor kunt u in elke situatie een dieet volgen, om uw gezondheid niet te schaden. Het menu mag de volgende voedingsmiddelen niet bevatten:

  • Vettig voedsel.

Het is erg moeilijk voor het lichaam om vet voedsel te verteren. Om vet voedsel te verteren, verbruikt het menselijk lichaam een zeer grote hoeveelheid zuren en speciale enzymen. Wanneer pathologische veranderingen veroorzaakt door Helicobacter pylori in de maag optreden, zal het voor hem nog moeilijker zijn om dergelijk voedsel te verteren. Patiënten kunnen merken dat ze na het eten van dergelijk voedsel verschillende dyspeptische stoornissen ontwikkelen.

  • Paddestoelen.

Ze worden geclassificeerd als voedsel dat moeilijk te verteren is. Daarom mag u dit voedsel gedurende de therapieperiode niet eten.

  • Ingeblikt voedsel.

Deze voedingsmiddelen bevatten azijnzuur, dat de maag irriteert. Bovendien is het verboden om voedingsmiddelen te eten die grote hoeveelheden kruiden en specerijen bevatten.

  • Gerookt eten.

Dergelijk voedsel moet worden vermeden omdat het veel vet bevat met schadelijke kruiden en chemische componenten.

  • Zure appels.

Ze kunnen de maag irriteren, die verzwakt is door Helicobacter pylori.

Het volgen van een dieet zal uw conditie aanzienlijk verbeteren. Maar vergeet de specifieke behandeling niet (Claribid, Parit en Resteclin). Een integrale aanpak levert mooie resultaten op!