kantoor

5 gezonde maaltijden voor een kantoorlunch

Om op kantoor te lunchen kun je: zelfgekookt eten meenemen; kook voedsel op het werk van eenvoudige producten, of gebruik de bezorging op kantoor van elk gerecht naar uw smaak.

De belangrijkste regels bij het maken van een lunch:

  • Een gevarieerde voeding met weinig vet vlees en peulvruchten en groenten.
  • Noten en fruit.
  • Zuivelproducten en dranken.
  • Regelmatige vochtinname om uitdroging te voorkomen.

Hier is een lijst met gezonde gerechten die beschikbaar zijn voor eenvoudig koken:

  1. Boekweitpap met kip.

Om dit te doen, heb je nodig:

  • Boekweit – ongeveer een glas.
  • Kipfilet (of ander vlees) – een klein stukje
  • Ui – 1 st.
  • Boter – 1 eetlepel
  • Zonnebloem- of olijfolie.
  • Specerijen, kruiderijen.

Kippenvlees, in kleine stukjes gesneden, wordt over het algemeen ongeveer 30 minuten gekookt, terwijl varkensvlees en rundvlees – 40 minuten. Plaats het in een kleine pan en vul het met water zodat het het vlees bedekt. Geschat volume – 0,5 liter. Als het kookt, wacht 10 minuten en voeg de boekweit toe. Kook tot het gaar is, onder regelmatig roeren.

De laatste stap is het roosteren van uien, het toevoegen van zout, kruiden en boter. Vul de dagelijkse voeding aan met bietensalade met appel en rozijnen (vitamine C en vitaminegroep B). Houd je niet van deze voedingsmiddelen, dan kun je bijvoorbeeld vitaminesupplementen gebruiken Gold-Vit C 1000 Forte of Elevit. Neem als drankje compote van gedroogd fruit of appels die ‘s ochtends gekookt zijn.

  1. Kip drumsticks gebakken in de oven.

Dit recept wordt goed aangevuld met een klassieke salade van komkommers en tomaten.

Ingrediënten:

  • Kipdrumsticks – een verpakking met 6-12 stuks.
  • Mayonaise – 3 el.
  • Tomatenpuree – 1 theel.
  • Kruiden voor kip.

Kipdrumsticks moeten 20 minuten worden gemarineerd in een mengsel van mayonaise en tomatenpuree. Zet hem vervolgens 40 minuten in de oven op een temperatuur van 180 graden.

Om het gerecht aan te vullen met vezels en jodium, bereidt u een salade van kool en geraspte wortelen met olijfolie.

  1. Vitamine pap “5 granen” met fruit.

Als het kantoor een waterkoker heeft, kan een mengsel van gestoomde granen worden gebrouwen met kokend water. U kunt de smaak van havermout, maïs, tarwe en gerstegrutten fruitplakken verbeteren. Je hebt bijvoorbeeld nodig: een halve appel, een kwart banaan, 20 gram voorgeweekte rozijnen en gedroogde abrikozen. Een goede toevoeging is kefir, gefermenteerde melk en een melkdrank met bifidobacteriën. Zo’n stevige lunch levert tot de avond energie en nuttige sporenelementen op.

  1. Snack met kwark en honing.

Kwark moet minstens één keer per twee dagen in het dieet aanwezig zijn.

Voor een voedzame lunch heb je nodig:

  • Kwark – 200 g.
  • Honing – 1 eetl.
  • Zure room – 2 el.
  • Appel -1 st.
  • Gepelde walnoten – 50g.

Prak de kwark eerst met een vork tot een losse consistentie met kleine deeltjes. Snijd de appel in kleine blokjes en plet de noten in vieren. Combineer dan alle componenten samen.

  1. Groentesalade “Voedzaam”

Ingrediënten:

  • Aardappel – 2-3 stuks;
  • Wortelen – 1 stuk;
  • Ei – 1 st;
  • Gekookt vlees – 100 g;
  • Maïs – 2 eetlepels;
  • Erwten – 2 eetlepels;
  • Zure room -1 el.

Om dit eenvoudige recept thuis te bereiden, moet je groenten van tevoren koken en ze samen met het ei in kleine stukjes snijden. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en doe in een kom.