harttonus

9 voedingsmiddelen om een beroerte te voorkomen

  1. Peterselie.

De bioactieve stoffen in peterselie versterken de kleine bloedvaten en verbeteren de harttonus.

  1. Nieuwe aardappelen.

Hoe zoeter de aardappel en hoe rijker de kleur van de schil, hoe meer carotenoïden het bevat. Dit zijn natuurlijke antioxidanten die het hart beschermen tegen agressieve stoffen (vrije radicalen). Nieuwe aardappelen bevatten veel kalium, wat de hartgeleiding verbetert. De meeste voedingsstoffen zitten onder de schil, dus de handigste manier om te koken is door de aardappelen in hun geheel en ongeschild te bakken of te koken.

  1. Tomaten.

Rijpe gemalen tomaten zijn een schat aan lycopeen, een uiterst nuttige antioxidant voor het hart. Tomatensap verlaagt zachtjes de bloeddruk en intracraniale druk, het is nuttig om het te drinken voor hypertensie. Tomaten bevatten ook stoffen die het lichaam beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Eet in de zomer vaker caprese salade – tomaten met mozzarella, basilicum en olijfolie.

  1. Abrikozen.

Deze vrucht helpt het hart bij nerveuze spanning en aritmie. Dankzij de grote hoeveelheid fruitsuikers verbeteren abrikozen de hersenvoeding en bestrijden ze hypoxie.

  1. Frambozen.

Deze bes bevat veel salicylzuur, dat qua effect op het menselijk lichaam vergelijkbaar is met acetylsalicylzuur (dwz aspirine). Het verdunt het bloed en bestrijdt bloedstolsels en spasmen. Om de vaattonus te normaliseren, volstaat het om tijdens het seizoen een half glas verse frambozen per dag te eten. Onthoud dat frambozen niet op een lege maag mogen worden gegeten, omdat salicylzuur het maagslijmvlies kan beschadigen.

  1. Bosbessen.

De werkzame stoffen in blauwe bessen zijn belangrijk voor het cardiovasculaire systeem. Ze stimuleren de groei van nieuwe haarvaten en de zuurstofvoorziening van het bloed.

  1. Spinazie, zuring.

Oxaalzuur verdunt het bloed en normaliseert de vaattonus (maar alleen vers). Tijdens het koken wordt nuttig organisch zuur omgezet in een schadelijke anorganische verbinding.

Het verstoort de opname van calcium, vormt kristallen in de nieren, die vervolgens in stenen kunnen veranderen. Daarom wordt aanbevolen om verse spinazie en zuring te eten.

  1. Donkere druiven.

Donkere druiven bevatten veel bioflavonoïden. Dit zijn nuttige stoffen die de oxidatieprocessen in het lichaam vertragen. Ze helpen de bloedvaten in goede conditie te houden, bloedstolsels te voorkomen.

  1. Gember.

Gember bevat het enzym capsaïcine, dat de bloedcirculatie stimuleert. Het eten van gember helpt krampen bij hypertensie en hoofdpijn te verlichten. Krachtige natuurlijke antioxidanten in gemberwortel beschermen de bloedvaten tegen vrije radicalen. Door het bloed te reinigen en te verdunnen, vermindert gemberwortel de kans op bloedstolsels en vermindert het de belasting van de wanden van bloedvaten. Vasculaire reiniging helpt het geheugen te verbeteren en atherosclerose te voorkomen. De voordelen van gemberwortel zijn onder meer de zuurstofvoorziening van het bloed, wat belangrijk is bij veel hartaandoeningen.

Maar denk eraan: als u tekenen van hart- en vaatziekten opmerkt, vraag dan zo snel mogelijk uw arts om geneesmiddelen voor te schrijven die een beroerte voorkomen (zoals Arreno of Lostatin).